Novice
Tušmobil je podprl uresničitev izjemnega projekta
Prvi Slovenec z vesli preko Atlantika

Pri Tušmobilu s ponosom podpiramo mlade in nadobudne, ki s svojimi projekti postavljajo nove meje dosegljivega. S projektom smo se identificirali ravno zaradi ambicioznosti in preseganja mej mogočega.

Štiričlanska odprava Tušmobil TransAtlantik bo z veslanjem premagala Atlantski ocean, približno 5000 kilometrov dolgo potovanje bodo začeli v mestu Puerto de Mogan na otoku Gran Canaria okoli 10. januarja 2012 in po približno 45 dneh pristali na karibsem otoku Barbados. Po izplutju bodo fizično odrezani od sveta, saj ne bodo imeli spremstva. Edina vez s svetom bo satelitski telefon, ki jim ga je zagotovil Tušmobil.

»Psihični pritisk tako dolge izolacije in življenja na omejenem prostoru v nepredvidljivem morskem okolju bo predstavljal velik izziv. Še večji napor pa bo zahtevalo vsakodnevnih 12 ur veslanja v intervalih 2 uri veslanja, 2 uri počivanja, 2 veslanja ter pomanjkanje spanca,« pojasnjuje Marin Medak, ki je najmlajši vodja dosedanjih odprav čez Atlantik. Ob tem dodaja, da nihče izmed članov ekipe ni treniral veslanja.
Pri Tušmobilu ponujamo tri nove mobilne telefone Huawei. Na voljo so modeli Boulder, Sonic in Ideos X5 Pro, ki združujejo izjemno dobro razmerje med ceno in kakovostjo.

V začetku poletja smo prvi in edini v Sloveniji ponudili tehnološko izjemno napredne in cenovno dostopne mobilne telefone telekomunikacijskega giganta Huawei. To jesen smo ponudbo nadgradili s tremi izjemnimi modeli, ki povzemajo in združujejo pričakovanja uporabnikov Tušmobila.

Huawei Sonic bo zagotovo prava uspešnica, saj se ponaša z velikim zaslonom na dotik, operacijskim sistemom Google™ Android™ 2.3 Gingerbread, ima pa tudi odličen fotoaparat in kamero.

Druga novost v ponudbi je naslednik sedaj že dobro poznanega Huawei Ideos X5 - pametni telefon Huawei Ideos X5 Pro, ki bo zadovoljil najzahtevnejše uporabnike. Prepričal bo z izjemnim multifunkcijskim zaslonom na dotik, fotoaparatom s pet milijoni slikovnih točk, hitrim procesorjem in mnogimi aplikacijami.

Tretja novost je mobilni telefon Huawei Boulder. Priporočamo ga vsem, ki pri telefonih z zaslonom na dotik pogrešajo tipkovnico. Ponuja namreč kombinacijo zaslona na dotik in QWERTY tipkovnice. Tako bo upravljanje s telefonom, predvsem pa pisanje sporočil še enostavnejše. Priročen in izredno tanek telefon navdušuje z uporabnimi funkcijami, kot so GPS in možnost brezžične WiFi povezave.
Pri Tušmobilu mobilne storitve zagotavljamo že več kot 200.000 uporabnikom! Ponujamo jim inovativne, drugačne in cenovno ugodne pakete ter najsodobnejše mobilne telefone po izjemni ceni že od 1€ dalje. Naš cilj je tudi v prihodnje ponujati visoko kakovostne in cenovno dostopne storitve za vsakogar.

S številom uporabnikov raste tudi naše mobilno omrežje. Od prihoda na trg pospešeno gradimo lastno mobilno omrežje, ki je danes povsem primerljivo z največjim v državi, tako po kakovosti kot po pokritosti. Trenutno zagotavljamo že 97,95% pokritost prebivalstva z lastnim Tušmobil GSM/EDGE omrežjem in 75,76% pokritost prebivalstva z lastnim Tušmobil UMTS omrežjem, ki ga pospešeno nadgrajujemo tudi z najsodobnejšo HSPA+ tehnologijo.

Preverite našo ponudbo in se pridružite več kot 200.000 uporabnikom!
Tušmobil kot prvi in edini mobilni operater na slovenskem trgu ponuja mobilne telefone drugega največjega svetovnega proizvajalca mobilnih tehnologij, Huawei. Mobilni telefon IDEOS X5 z operacijskim sistemom Google™ Android™ bo za 1 evro na voljo v paketu VESOLJE. Izjemno razmerje med zmogljivostjo in ceno!

Pri Tušmobilu nadaljujemo z vpeljevanjem najsodobnejših mobilnih izkušenj na slovenski trg. Po tem ko smo v preteklih letih pripeljali nekatere najbolj vroče mobilne telefone na svetu in napredno širokopasovno tehnologijo UMTS 900, sedaj predstavljamo še eno najbolj vročih znamk mobilnih telefonov na svetu ta hip – Huawei. Mobilni telefon Huawei Ideos X5 bo všeč vsem, ki pri svojem delu uporabljate mobilni telefon ne samo za klice ampak pogosto tudi za e-pošto in brskanje po svetovnem spletu. Tehnološko ozaveščeni uporabniki, odprti za novosti, bodo cenili zmogljivost in zanesljivost mobilnika ter njegove številne aplikacije.

Ideos X5 je futurističen in skrivnosten mobilni telefon, ki deluje s pomočjo operacijskega sistema Google™ Android™, ima 5 MP fotoaparat z bliskavico LED, HD 720p@30 fps kamero, Wi-Fi, GPS, Dolby mobile zvok in med drugim tudi zelo zmogljivo, 1500 mAh baterijo. Huawei Ideos X5 bo za 1 evro na voljo v paketu VESOLJE. Glavni razlogi za izbiro mobilnih telefonov Huawei je izjemno razmerje med ceno in kakovostjo, saj uporabnik za konkurenčno ceno dobi kakovosten telefon s hitrim delovanjem, značilnim za najvišje razrede tovrstnih produktov.

Podjetje Huawei je drugi največji svetovni proizvajalec telekomunikacijske opreme in peto najinovativnejše podjetje na svetu. S svojimi produkti je prisotno v več kot 100 državah sveta in pri 45 od 50 največjih svetovnih mobilnih operaterjev.
Pri Tušmobilu smo za svoje uporabnike pripravili novost – predplačniški mobilni internet BREZMEJNI INTERNET 24 UR. Storitev je namenjena vsem, ki si želite ali morate biti v stiku z virtualnim svetom tudi takrat, ko niste doma. Uporaba in plačilo brezmejnega interneta sta odvisna le od vaših potreb po dostopu do spletnih vsebin.

BREZMEJNI INTERNET 24 UR uporabnikom omogoča večjo mobilnost, saj lahko prek Tušmobilovega mobilnega omrežja virtualni svet v Sloveniji obiščete kadar ste doma, v šoli ali na faksu, na avtobusu in vlaku, na vikendu, na oddihu ob morju ali na izletu v hribih … med vami in dostopom do spleta ni več mej. Predplačniški mobilni internet je kot nalašč tudi za tujce, ki gostujejo v Sloveniji, saj je na voljo po ugodni ceni in brez pogodbenih obveznosti, storitev pa je plačljiva le takrat, ko jo dejansko uporabljate.

BRSKANJE PO SPLETU BREZ MEJ IN BREZ VEZAVE
Brezmejni dostop do interneta je na voljo brez pogodbenih obveznosti, kar pomeni, da za uporabo paketa ni treba plačevati naročnine. Predplačniški internet napolnite z obstoječimi predplačniškimi vrednostnimi karticami, ki so na voljo na prodajnih mestih povsod po Sloveniji. Med oddihom vam tako ne bo treba skrbeti, kje, kdaj in kako boste dostopali do potrebnih informacij, saj boste z brezmejnim dostopom do interneta lahko podatke poiskali ali prenesli takoj in kar na svojem računalniku. Enkratni dostop do spletnih vsebin za 24 ur namreč stane le 1 evro in je od vsakokratne aktivacije za uporabo na voljo 24 ur.

ZA PRVE UPORABNIKE PO AKCIJSKI CENI
Paket BREZMEJNI INTERNET 24 UR brez naročnine, v katerem dobite SIM kartico in USB modem, je samo do 31. maja na voljo po še posebej ugodni akcijski ceni 19 evrov. Za takojšnjo uporabo smo na kartico SIM prednaložili vrednost, ki uporabniku omogoča 24 urni dostop do interneta, brez dodatnih stroškov.

Več o ponudbi in BREZMEJNEM INTERNETU 24 UR lahko preberete tukaj
01.04.2011
V času Planet Tuš Festa, ki se bo odvijal od 1.4. do 3.4. 2011 v Planetih Tuš v Celju, Kranju, Mariboru in Kopru, vam ponujamo posebno ugodnost. Vsi, ki boste sklenili naročniško razmerje z vezavo za 24 mesecev na BREZMEJNIH PAKETIH., boste prejeli 50% popust na mesečno naročnino prve 3 mesece.

Vsi, ki boste sklenili naročniško razmerje, lahko vzamete bodisi nov telefon bodisi izkoristite klasični 25% popust za naročnino, pri čemer velja naslednje:
- v primeru, izberete nov telefon, boste prve 3 mesece upravičeni do 50% popusta na naročnino,
- v primeru, izberete 25% popust na naročnino, hkrati pa prejmete ta bonus (50% popust), se vam najprej obračuna 50% popust na mesečno naročnino 3 mesece, po preteku tega obdobja pa začne veljati klasični 25% popust.

Seznam potrebnih dokumentov za sklenitev naročniškega razmerja najdete tukaj.
Tušmobil bo sodeloval na svetovnem IPv6 dnevu, ki bo potekal 8. junija 2011. Na ta dan bo večina vodilnih ponudnikov internetnih storitev, kot so Google, Facebook, Yahoo, BBC in ostali dostop do svojih vsebin ponudila tudi preko novega IP protokola. Za Slovenijo dogodek koordinira go6 iniciativa, več informacij o dogodku lahko najdete na njihovi spletni strani.
Ob tem Tušmobil obvešča uporabnike, da smo brezplačno testiranje IPv6 protokola prek mobilnega omrežja podaljšali do konca marca 2011, pogoji testiranja ostajajo enaki. Od 9. februarja 2011 pa je Tušmobilova spletna stran (www.tusmobil.si) dostopna tudi prek IPv6 protokola.


Navodila za testiranje
Ob prihajajočem prazniku zaljubljencev smo pri Tušmobilu pripravil posebno akcijo, v kateri ob sklenitvi enega naročniškega razmerja za paket BREZMEJNIH X ponujamo kar dva telefona HTC Wildfire za 1 EUR. Novost pa je ta, da lahko odslej enote iz vašega BREZMEJNEGA paketa hkrati porabljata dva uporabnika in si tako delita en paket.


V okviru valentinove ponudbe lahko sedaj sklenete kateri koli BREZMEJNI paket in enote iz enega naročniškega paketa bosta hkrati lahko koristila dva uporabnika – partnerja, prijatelja, sorodnika. Izbereta lahko kateri koli BREZMEJNI paket: BREZMEJNIH 200 za 9 EUR mesečne naročnine prinaša 200 enot, BREZMEJNIH 1000 za 19 EUR 1000 enot, BREZMEJNIH 2000 za 29 EUR 2000 enot, BREZMEJNIH X pa za 59 EUR praktično neomejeno količino enot. Enote, vključene v pakete, veljajo hkrati za vse storitve; klice, SMS in MMS sporočila ter prenos podatkov. Odločitev, za katere storitve jih bosta porabila, je v celoti prepuščena uporabnikoma.

Ob sklenitvi katerega koli BREZMEJNEGA paketa boste v času trajanja valentinove akcije med 1.2. in 20.2.2011 lahko izbrali dva telefona HTC Wildfire že od 1 EUR dalje. To je pravi telefon za sodobnega uporabnika, ki od svoje najbolj nepogrešljive naprave pričakuje še vse kaj drugega kot le telefoniranje in pošiljanje sporočil. Svojo najljubšo igro ali aplikacijo lahko v trenutku delite s prijatelji. Telefon vas bo opominjal na pomembne dogodke in rojstne dneve, v živo pa boste na tekočem tudi z vsemi aktivnostmi vaših prijateljev na socialnih omrežjih – njihovimi trenutnimi statusi, objavljenimi fotografijami, linki…
Tušmobil je pred tremi leti kot prvi operater v Sloveniji ponudili nov koncept naročniških paketov z vključenimi količinami za različne storitve. Tokrat z novo, inovativno ponudbo brišejo meje med storitvami in uvajajo še enostavnejši in preglednejši koncept z enotami, ki jih uporabnik lahko porablja za tiste storitve, ki jih želi sam.

BREZMEJNI PAKETI SO NOVOST SVETOVNEGA FORMATA
Tušmobilovi brezmejni paketi so sveža in inovativna ponudba na evropskem mobilnem trgu. Novi paketi namreč vključujejo enote, ki hkrati veljajo tako za klice, sporočila kot tudi za prenos podatkov. Za katere storitve jih bo uporabil, pa se odloči vsak posamezni uporabnik. Izračun je enostaven; za vsako minuto pogovora, poslano SMS ali MMS sporočilo ali 1MB prenosa podatkov vam bodo pri Tušmobilu iz računa odšteli 1 ENOTO.

Tušmobil svojim uporabnikom torej prepušča veliko svobode pri uporabi mobilnih storitev ter oblikovanju njihovega paketa. Izpostavljamo nekaj največjih prednosti nove Tušmobilove ponudbe:
• paketi so fleksibilni in prilagodljivi posamezniku;
• z zakupom vnaprej znane količine enot boste imeli večji pregled nad svojo mesečno porabo;
• Tušmobil svojim naročnikom edini med slovenskimi operaterji omogoča preverjanje stanja enot na računu v realnem času. To pomeni, da boste prejeli povsem natančen podatek o porabi enot do trenutka, ko ste poslali zahtevek za informacijo o stanju;
• ker boste zakupili paket storitev, boste za svoj denar dobili več; na primer paket BREZMEJNIH 1000 za 19 € mesečno vključuje kar 1000 enot;
• v vseh paketih so uporabnikom na voljo mobilni telefoni že od 1 evra dalje.

Izbirate lahko med štirimi različnimi paketi, ki se prilagajajo vašim željam.UPORABNIKOM MOBILNIH STORITEV V SLOVENIJI JE NA VOLJO ENO IZMED TEHNOLOŠKO NAJNAPREDNEJŠIH IN OKOLJU PRIJAZNIH MOBILNIH OMREŽIJ
Pri Tušmobilu so z nadgradnjo HSPA+ v samo treh letih od prihoda na slovenski trg uporabnikom ponudili trenutno najhitrejši in najzmogljivejši prenos podatkov na mobilnem telefonu ali na računalniku, kar do 21,6 Mbit/s. Pri tem velja izpostaviti tudi, da je Tušmobil po pokritosti s signalom EDGE že na drugem mestu med slovenskimi operaterji.

Hiter razvoj in izgradnja omrežja je tudi razlog, da vedno več uporabnikov uporablja le še Tušmobilovo lastno omrežje. Pri Tušmobilu tako zaznavajo upadanje uporabe omrežja ponudnika nacionalnega gostovanja. Kljub temu nacionalno gostovanje še naprej ostaja na izbiro Tušmobilovim uporabnikom, ki na ta način tudi v bolj odročnih kotičkih Slovenije, kjer Tušmobil svojih baznih postaj trenutno še nima, brez težav uporabljajo vse mobilne storitve. Omeniti velja, da lahko uporabniki koristijo enote v brezmejnih paketih za opravljanje klicev tudi v nacionalnem gostovanju.

Tušmobil je letos z vstopom v skupino go6 iniciative postal eden prvih slovenskih operaterjev, ki svojim strankam že lahko ponudi IPv6 povezljivost na fiksnem delu omrežja. Na Googlovi developers konferenci v Kaliforniji je go6 iniciativa v sodelovanju s Tušmobilom v živo predstavila delovanje dvojnega protokolnega sklada in delovanje Ipv6 protokola na Tušmobilovem mobilnem omrežju, saj smo eden prvih operaterjev na svetu, ki ima delujoče IPv6 testno omrežje. V projektu tesno sodelujemo tudi s finsko Nokio, ki je postavila Tušmobilovo tehnološko najsodobnejše in do okolja najprijaznejše mobilno omrežje v Sloveniji ter z go6.si zavodom.

IPv6 je nova verzija IP protokola, preko katerega naprave v internetu med sabo komunicirajo. Sedanja verzija uporablja 32-bitno naslavljanje, kar pa ne zadostuje za unikatno naslavljanje vseh naprav v internetu, zato bo IPv4 naslovov kmalu zmanjkalo in v uporabo bodo prišli IPv6 naslovi, katerih naslavljanje je 128-bitno, s čimer bo dovolj naslovnega prostora za vse bodoče naprave. Teh pa bo iz dneva v dan več, saj uporaba mobilnega interneta tako v Sloveniji kot v svetu močno raste.

IPv6 povezljivost bomo brezplačno ponudili na klasičnem EDGE in UMTS 2100 omrežju, prav tako pa tudi na novo implementiranem UMTS 900 omrežju, ki ponuja boljšo ruralno pokritost. Tako bodo uporabniki, ki imajo mobilne telefone s Symbian operacijskim sistemom, lahko testirali prednosti in novosti IPv6 protokola, hkrati pa bodo lahko brezplačno preizkusili delovanje hitrega HSPA+ omrežja do hitrosti 21,6 Mbps in brskali po mobilnem portalu Tuškabina preko IPv6 protokola.

Namen brezplačnega testiranja, ki bo potekalo do konca januarja 2011, je osvestiti zainteresirane uporabnike, da je prehod na IPv6 protokol neizbežen in jim dati priložnost testiranja storitev. Tušmobil to testiranje in vse druge storitve omogoča s 97,28-% pokritostjo prebivalstva Slovenije z EDGE tehnologijo in s 3G signalom, s katerim pokrivamo 72,38 % slovenskega prebivalstva, kar nas uvršča na drugo mesto med slovenskimi operaterji.

Navodila za testiranje


Seznam promocij si lahko ogledate tukaj
Seznam promocij si lahko ogledate tukaj
Pri Tušmobilu ponovno postavljamo nove mejnike v slovenskih mobilnih komunikacijah. Pripravljeni smo na začetek ponujanja storitev v najsodobnejši tehnologiji HSPA+, ki velja za trenutno najhitrejši in najzmogljivejši mobilni internet s hitrostmi do 21,6 Mbit/s. Lansko leto smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu preizkusili tehnologijo UMTS 900, s katero danes pokrivamo že marsikatero mesto v Sloveniji, skupaj pa je Tušmobil po pokritosti z UMTS signalom na 2. mestu med operaterji.

Pri Tušmobilu že od začetkov stremimo k nenehnemu uvajanju najnovejših tehnologij in dovršenosti storitev. V samo treh letih od svojega prihoda na slovenski trg bomo svojim uporabnikom ponudil trenutno najhitrejši in najzmogljivejši mobilni internet. Nadgradnja s HSPA+ omogoča, da naše omrežje podpira hitrosti do 21,6 Mbit/s, kar je primerljivo oziroma presega povprečno širokopasovno povezavo z internetom. Zaradi jasne strategije tehnološke zasnove hrbteničnega omrežja, ki smo jo pri Tušmobilu že v začetku osnovali na najsodobnejši DWDM & IP/MPLS tehnologiji prenosa, smo danes korak pred drugimi. Tehnologija HSPA+ bo od novembra najprej na voljo uporabnikom v Ljubljani, v naslednjih mesecih pa tudi v vseh večjih mestih.

Samo v lanskem letu smo zgradili več kot 100 novih baznih postaj in z omrežjem UMTS nadgradil 150 obstoječih baznih postaj. Uporabnikom v Sloveniji kot edini operater omogočamo UMTS na 900 in tudi 2100 Mhz. Pokritost prebivalstva s Tušmobilovim omrežjem UMTS je že 72,38 %, kar nas uvršča na drugo mesto med slovenskimi operaterji. Po več kot 15 letih prisotnosti mobilnih operaterjev v Sloveniji smo tudi edini, ki imamo 100-odstotno pokritost s tehnologijo EDGE, saj je ta uporabnikom na voljo povsod, kjer ima Tušmobil pokritost z lastnim signalom. V treh letih je tako Tušmobilu uspelo z več kot 430 baznimi postajami zagotoviti 97,29-% pokritost prebivalstva, kar v tako kratkem času drugim operaterjem ni uspelo.

Svoje do okolja najprijaznejše in najsodobnejše mobilno omrežje v Sloveniji pri Tušmobilu gradimo v sodelovanju s partnerjem Nokia Siemens Networks. S tehnologijo UMTS 900 kažemo odgovoren odnos do okolja, saj za tovrsten širokopasovni mobilni internet zadostujejo le nadgradnje obstoječe mreže oddajnikov. Ob tem pa je potrebno le majhno število oddajnikov, saj je tehnologija za razliko od prejšnjih UMTS tehnologij izjemno uporabna in primerna za razgiban slovenski relief.
S 1. 7. 2010 smo znižali cene mobilnih storitev med gostovanjem v državah EU. Tušmobilovi uporabniki bodo odslej v državah Evropske unije komunicirali ceneje, saj so se znižale cene dohodnih in odhodnih klicev ter prenosa podatkov. Podrobnejše cene gostovanj preverite tukaj.

V soboto, 3.7.2010 ob 10.uri odpiramo nov Multimedijski center Tušmobil na Wolfovi ulici v centru Ljubljane.

V soboto dopoldan se bo pred novim prodajnim mestom odvijalo pestro dogajanje ob otvoritvi. Podelili bomo atraktivne nagrade za obiskovalce, vas razvajali s številnimi presenečenji, za zabavo pa bodo poskrbeli posebni gostje.

Vabimo vas, da se oglasite v našem novem centru. Preizkusite lahko najnovejše modele mobilnih telefonov, sklenete naročniško razmerje, kupite predplačniški paket MINI ali dodatno opremo za vaš mobilni telefon. Naše prodajno osebje vam bo z veseljem pomagalo z dodatnimi pojasnili in nasveti ter odgovori na vaša vprašanja.

Vaš Tušmobil
Za vklop dodatnih naročniških paketov ali dodatnih mednarodnih tarif vam ni treba več hoditi na Tušmobilova prodajna
mesta. Odslej jih lahko enostavno v samo nekaj korakih vklopite kar preko svojega mobilnega telefona.

Vam že pred iztekom meseca zmanjka minut za klice, SMS ali MMS sporočil v vašem naročniškem paketu? Veliko uporabljate prenos podatkov preko mobilnega telefona? Potem zagotovo potrebujete dodatni paket. Z dodatnimi paketi lahko
po zelo ugodnih cenah dokupite paket storitev, ki jih največ uporabljate. Odslej le v nekaj enostavnih korakih kar preko mobilnega telefona. Tukaj preverite kateri dodatni paketi so vam na voljo in izberite pravega.

Veliko kličete iz Slovenije v tuje države? Se to pozna na vašem mesečnem računu? Tušmobilove mednarodne tarife vam ponujajo rešitev za znižanje stroškov. Vključite izbrano tarifo in v tujino boste klicali že od 15 centov/minuto. Izbirate lahko med naslednjimi območji: Balkan, Evropa, Amerika, Orient. Za podjetja pa je primerna predvsem Export –Import
tarifa v katero smo vključili gospodarsko pomembne države iz različnih celin. Podroben seznam držav, ki so vključene v posameznem območju, preverite tukaj.
Tušmobil v poletje stopa z vročo nagradno igro, ki bo srečnega uporabnika predplačniškega paketa Mini nagradila z legendo avtomobilskega sveta – MINI One. V nagradni igri lahko sodelujejo vsi, ki bodo do konca junija svoj predplačniški račun polnili za 10 ali 20 Evrov oziroma pravilno odgovorili na nagradno vprašanje. Predplačniški paket tušmobil Mini omogoča klicanje v vsa slovenska omrežja po enotni ceni, ohranja anonimnost uporabnika in nima naročnine, hkrati pa ponuja vse prednosti naročniških paketov z mnogimi dodatnimi tarifami in ugodnostmi.

Tušmobil v poletje leta 2010 stopa z okrepljenimi aktivnostmi v svoji ponudbi predplačniških storitev. Paket tušmobil Mini je brez mesečne naročnine, kljub temu pa omogoča klice po enotni tarifi 12 centov na minuto v vsa slovenska omrežja. Paket Mini bo do konca junija še atraktivnejši, saj prinaša najbolj vročo mini nagradno igro tega časa v Sloveniji. Zaenkrat še v garaži Tušmobila, kmalu pa bo pri enem od prednaročnikov pristal MINI One - urbani avtomobil, ki že od časov svojega predhodnika priteguje poglede mimoidočih in mimovozečih. Atraktiven izgled, inovativna in športna notranjost ter neverjetno uživanje v vožnji so aduti, ki sovpadajo s filozofijo Tušmobila.

Kljub temu da gre za preplačniški paket, Tušmobil v svojem Miniju omogoča vse prednosti naročniških paketov. S paketom uporabnik ohrani anonimnost, hkrati pa lahko povsem preprosto prenese svojo obstoječo telefonsko številko. Svoje klice lahko predplačniki pocenijo z različnimi tarifami, ki najbolj ustrezajo posameznikovim komunikacijskim potrebam. Tako Kul tarifa omogoča klice za 8 centov na minuto v vsa slovenska omrežja, Sekundna tarifa omogoča uporabniku, da za vse klice znotraj Slovenije plača točno toliko, koliko se pogovarja, Mednarodne tarife pa prinašajo ugodnejše klice v tujino.

Tušmobil je za lažjo odločitev uporabnikov za prehod na predplačniški paket Mini in za sodelovanje v nagradni igri v vsak paket prednaložil 5 Evrov, ki jih lahko predplačniki porabijo za klice in sms ali mms sporočila.
Tušmobil že drugo leto zapored ponosno podpira športno adrenalinski dogodek v dolini reke Soče, Kobarid Outdoor Show. Ljubitelji adrenalina, zabave in lepe narave, vabljeni med 20.5. in 22.5.2010 v Kobarid! V pestrem tekmovalnem programu se bodo pomerili vrhunski MTB kolesarji, kajakaši v kajak crossu, jadralni padalci v krožni hitrostni dirki in plezalci na umetni balvanski steni. Med tekmovalci bo kar nekaj zvenečih domačih in tujih imen. Zvečer bo športni program dopolnilo glasbeno dogajanje. Več o samem dogodku in podroben program tekmovanja na spletni strani organizatorja.
V soboto glasujte za zemljo in ob 20.30 ugasnite luči!

Pru Tušmobilu se bomo v soboto, 27. marca, že drugo leto zapored pridružili svetovni pobudi Earth Hour in tako podprli prizadevanja za ohranitev našega modrega planeta. V najhitreje rastočem slovenskem mobilnem operaterju, kjer naše okolje varujemo tudi z najbolj eko omrežjem v državi, bomo svoj glas oddali z zmanjšano porabo energije in ugasnjenimi lučmi, k sodelovanju v akciji pa pozivamo tudi vse svoje zaposlene in uporabnike naših storitev.

Tušmobil kot najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji veliko pozornost posveča odgovornemu odnosu do okolja. Naše mobilno omrežje je tehnološko najsodobnejše pri nas in kar je v luči aktualnega dogodka še pomembneje, tudi najbolj prijazno do okolja, saj porabi kar 60 % manj energije od podobnih omrežij drugih operaterjev. Za nadgradnjo svoje okoljske osveščenosti se bomo v soboto, 27. marca, ob 20.30 uri že drugo leto zapored pridružili mednarodni pobudi Earth Hour, ki je lani naletela na izjemen odziv po vsem svetu.

V Tušmobilu bomo svoje glasove za Zemljo letos ponovno oddali na več načinov. Na sedežu podjetja bomo v času Ure za Zemljo vključeni le porabniki energije, ki so za nemoteno delovanje sistema mobilnega operaterja nujno potrebni. Na prodajnih mestih, ki bodo v času akcije odprta, bomo porabnike energije zmanjšali na minimum, ki še omogoča nemoteno poslovanje. Prav tako bomo k aktivni udeležbi v akciji pozvali vse svoje zaposlene in tudi uporabnike, da se kot posamezniki vključijo v projekt, za eno uro ugasnejo luči in tako oddajo svoj glas za naš planet.

Naša prepoznavnost in poslovna odličnost nam nalagata dolžnost, da z lastnim zgledom vplivamo na zmanjšanje negativnih vplivov na okolje, spodbujamo trajnostni razvoj in uveljavljamo dobre okoljske prakse. V vseh svojih poslovalnicah brezplačno zbiramo tudi odslužene mobilne telefone in baterije. Kupci jih lahko oddajo v posebne zabojnike in tako pomagajo k varovanju okolja. Naše naročnike želimo osvestiti, saj pravilna reciklaža mobilnih telefonov in baterij ne le ne onesnažuje okolja ampak omogoča tudi pridobivanje energije, s čimer pomembno zmanjšujemo svoj negativni vpliv na okolje.

Tušmobil ob dnevu žena razvaja s telefonom Samsung Diva in parfumom Inspire Christine Aguilere.

Ob dnevu žena, 8. marcu, smo pripravili posebno ponudbo, ki bo vsem predstavnicam nežnejšega spola polepšala samo njihov praznik. Eleganten, ženstven mobilni telefon Samsung Diva vas čaka v družbi omamno dišečega parfuma Inspire Christine Aguilere. Privoščite si prav poseben 8. marec!

Pohitite, količina omenjenih paketov je omejena. Ponudba velja do razprodaje zalog. Preverite na vašem izbranem prodajnem mestu.
V skladu z direktivo Evropske unije smo za vse naše uporabnike uvedli obveščanje o porabi GPRS storitev v času gostovanj v tujini ter količino prenosa podatkov tudi varnostno omejili. Vsak uporabnik lahko med gostovanjem v omrežjih po Evropski uniji nemoteno prenese 32 MB podatkov. Ko bo dosegel 80 % porabe, bo prejel SMS sporočilo o trenutni porabi, pri doseženih 100 % pa obvestilo s povezavo do spletne strani na mobilni portal Tuškabina, kjer bo lahko odobril porabo nadaljnjih 32 MB prenosa podatkov. Vsem uporabnikom, ki za nemoteno komuniciranje v tujini potrebujete večjo količino prenosa podatkov, bomo to naknadno tudi omogočili.

Tušmobilovi uporabniki boste od sedaj v tujini tudi vedno obveščeni s storitvijo MMS tajnica. Storitev beleži klice in obvestila klicočih, ko uporabnik ni dosegljiv. Po prejemu brezplačnega obvestila o klicu boste lahko preverili sporočilo v vašem elektronskem predalu.

V domačem omrežju imajo vsi Tušmobilovi uporabniki že vključeno brezplačno storitev MMS tajnica.
Tušmobil sodi med tehnološko najnaprednejše telekomunikacijske operaterje v Sloveniji. V skladu s strategijo svojega poslovanja, po kateri svojim uporabnikom ponujamo najsodobnejše mobilne in druge telekomunikacijske storitve, smo postali člani go6 iniciative, ki skrbi za prehod IP omrežij na novo verzijo IP protokola, IPv6. Tako bodo lahko naši uporabniki internetnih storitev nemoteno stopali v prihodnost internetnih storitev.

Z vstopom v skupino go6 iniciative smo postali eden prvih slovenskih operaterjev, ki svojim strankam že lahko ponudi IPv6 povezljivost na stacionarnem delu omrežja. Kot najhitreje rastoči mobilni operater na slovenskem telekomunikacijskem trgu pa smo pri Tušmobilu kot prvi IPv6 testno implementirali tudi v mobilno omrežje.
V skladu z zavezo čistim računom ostajamo na strani uporabnikov in ponujamo naročniške pakete ZA VSE ljudi, za vse starosti in vse želje. Tušmobilovi naročniški paketi imajo vključene klice, SMS ali MMS sporočila v vsa slovenska omrežja, komunikacija pa je v vsakem paketu mogoča z vrhunskim mobilnim telefonom za zgolj 1 €.

Pripravili smo široko paleto naročniških paketov, ki uporabnikov ne delijo glede na starost. Paketi vključujejo različno količino klicev, SMS ali MMS sporočil v vsa slovenska fiskna in mobilna omrežja. Uporabnik ima v paketih glede na njegove komunikacijske potrebe in cenovne zmožnosti na izbiro različne količine vsebin (klicev, SMS, MMS sporočil, prenosa podatkov). V paketih ZA VSE ljudi so na voljo tudi sodobni mobilni telefoni za simbolično ceno 1 €, kar je že stalnica Tušmobilove ponudbe.

Tako je v paketu tušmobil5 za 1 € ZA VSE na voljo mobilni telefon Nokia 2330 Classic, s katero boste vedno na tekočem z aktualno elektronsko pošto, s fotoaparatom pa boste lahko ujeli najzanimivejše trenutke vsakdana. Paket tušmobil20 prinaša prav tako za 1 € hibridni mobilni telefon Samsung B3410, ki z zaslonom na dotik in uporabno qwerty tipkovnice prinaša doživetje mobilne telefonije nove generacije. Sony Ericsson Yari pa za 1 € v paketu tušmobil30 prinaša povsem unikatno izkušnjo, saj je igranje s kretnjami oz. t.i. Gesture gaming inovativna novost, ki bo prepričala vse ljubitelje mobilnih iger.

S transparentno ponudbo ZA VSE ljudi želimo še izboljšati uporabniško izkušnjo in jim ponujamo več storitev za njihov denar. Vsi Tušmobilovi paketi so tudi poljubno nadgradljivi z dodatnimi paketi (za klice, SMS in MMS sporočila ter prenos podatkov), tako da si lahko vsakdo naredi individualiziran paket po lastnih željah in pričakovanjih.
Tušmobil je že tretje leto zapored za svoje zveste in nove uporabnike pripravil posebno valentinovo ponudbo, ki prinaša najugodnejšo ponudba za dva. Dva mobilnika LG GD510 POP za 1 € in dva paketa – tušmobil30 in tušmobilmini bosta poskrbela za čiste račune v dvoje. Ob tem pa so pri Tušmobilu znižali cene najsodobnejših mobilnikov; HTC Hero, Nokia N97 mini in iPhone 3GS so cenejši, kot kdaj koli prej.

Tušmobilova valentinova ponudba že po tradiciji prinaša najboljše razmerje med ceno in zadovoljstvom. Letos sta za ceno 1 € na voljo dva najsodobnejša LG-jeva mobilnika GD510 POP, z zaslonom, občutljivim na dotik, kamero s 3MP in med drugim do 8GB vgrajenega spomina. Vse to za 1€ v paketu tušmobil30, s katerim lahko brezskrbno komunicirate s 500 minutami klicev v vsa slovenska omrežja, 300 SMS sporočili in 30 MMS sporočili. Zraven pa prejmete še predplačniški paket tušmobilmini.

Pri Tušmobilu so ta mesec znižali tudi cene nekaterih najsodobnejših mobilnih aparatov. Za simboličen 1 € lahko tako v paketu tušmobil10 mobilni svet odkrivate s telefonom Samsung 3060, v paketu tušmobil50 vas čaka revolucionarni mobilnik za najzahtevnejše uporabnike HTC Hero, LG-jev tehnološki presežek GC900 Viewty Smart pa je v omenjenem paketu prav tako na voljo za simbolično ceno. Ob tem lahko za 49 € v paketu tušmobil50 doživite najsodobnejšo mobilno izkušnjo po finsko z Nokio N97 mini, največja mobilna novost minulega leta, iPhone 3GS pa v omenjenem paketu prinaša navdušujoče trenutke mobilnega sveta za 299 €.
Novo leto prinaša na slovenski mobilni trg številne mobilne novosti. Med prvimi smo jih predstavili pri Tušmobilu. Našo paleto mobilnikov smo v začetku leta dopolnili z vrhunskim telefonom za mobilno zabavo, ki omogoča igre s kretnjami - Sony Ericsson Yarijem, uporabniško izjemno prijaznim in elegantim LG GD330-H, s QWERTY tipkovnico in zaslonom na dotik, vsestransko uporabnim Samsungom B3410 Delphi in enim najbolj dovršenih mobilnikov na trgu, Samsungom i8000 Omnio II 8G, ki bo prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.

Krona letošnjih prvih novosti v ponudbi mobilnikov pri Tušmobilu je zagotovo mobilni telefon Samsung i8000 Omnia II 8G, ki je sedaj zmogljivejša kot kdajkoli prej. Nov model premore 9.4 cm velik AMOLED zaslon na dotik, fotoaparat s 5 MP in z dvojno, močno LED bliskavico, Wi-Fi, GPS vmesnik in na primer tudi aplikacije za 3D igranje iger. Za izjemno uporabniško izkušnjo skrbi prednameščeni operacijski sistem Windows Mobile 6.5 Professional, ki omogoča usklajeno in sinhronizirano upravljanje z aplikacijami ter sinhronizacijo z drugimi napravami.

Druga Samsungova novost v ponudbi Tušmobila je mobilni telefon B3410 Delphi, ki uporabnike nagovarja s hibridno obliko, v kateri sta združena zaslon na dotik in QWERTY tipkovnica. Oboje prispeva k vsestranski uporabnosti mobilnika, tipkovnica pa omogoča še posebej preprosto pisanje e-pošte, SMS ali MMS sporočil. Prednost mobilnika pa je tudi zelo enostavna dostopnost vseh najbolj priljubljenih socialnih omrežij.

Za vse, ki vas na mobilniku zanimajo igre ali večpredstavnostne vsebine, smo pri Tušmobilu v ponudbo uvrstili mobilnik Sony Ericsson Yari. Yari prinaša izjemno zabavo, saj je igranje s kretnjami oz. t.i. Gesture gaming inovativna novost, ki bo prepričala vse ljubitelje mobilnih iger. Na mobilniku za vašo orientacijo skrbi Google Maps navigacija, za zabavo pa predvajalnik Walkman 4.0.

Vse ljubitelje estetike, preprostosti uporabe in funkcij pa nagovarja nova linija mobilnih telefonov znamke LG, ki jo pri Tušmobilu zastopa LG GD330-H. Gre za naslednika uspešnega modela LG KF300 Wine. Mobilnik prepoznavnega izgleda s poudarjenimi elegantnimi detajli, ima 5,5 cm velik TFT LCD QVGA zaslon in ergonomično zasnovano tipkovnico, s katero je tipkanje zelo enostavno. Telefon ima vgrajen tudi 2 MP fotoaparat, z drugimi napravami pa ga lahko povežete preko Bluetootha in USB-ja.

Pri Tušmobilu tudi z omenjenimi štirimi mobilnimi novostmi ostajamo zvesti svoji zavezi čistih računov. Tako bo Samsung i8000 Omnia II v paketu tušmobil50 pri vezavi 24 mesecev na voljo za 149 €, Samsung B3410 Delphi v paketu tušmobil15 pri vezavi 24 mesecev že za 19 €, Sony Ericsson yari v paketih tušmobil25 ali tušmobilvesolje pri vezavi za 24 mesecev za 19 € in LG GD330–H v paketu tušmobil15 pri vezavi za 24 mesecev za simboličen 1 €.
Tušmobil je za konec tega leta svojim uporabnikom pripravil novo, svetovno presenečenje. Cene klicev v 136 najpomembnejših in najpogosteje klicanih držav sveta so v novi Svetovni tarifi znižali na samo 0,33 €/min, v eksotične države preostalega sveta pa lahko kličete že za 0,99 €/min. Ob tem lahko naročniki in predplačniki izbirate še med dodatnimi mednarodnimi tarifami; dobro znanemu Balkan Ekspresu se pridružujejo še Orient Ekspres, Amerika Ekspres, Evropa Ekspres in Export-import. Cene klicev v fiksna omrežja so v dodatnih mednarodnih tarifah skoraj 60 % nižje kot pri konkurenci in se ustavijo pri 0,15 €.
Tušmobil je letos prisoten na največjem kariernem dogodku v Sloveniji - sejmu Kariera 2009, ki je stičišče ponudbe in povpraševanja po delu - namenjen je srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Pri nas ste dobrodošli dinamični, zanesljivi, znanju predani delavci s pozitivnim odnosom do sprememb, ki vas odlikujeta odličnost, želja po uspehu, strokovnjaki s področij telekomunikacij, elektrotehnike, informatike, ekonomije in poslovodenja.

Obiščite nas na našem predstavitvenem prostoru, kjer lahko oddate svoj CV, se pogovorite z našim osebjem, lahko pa tudi sodelujete v nagradni igri in se potegujete za praktične nagrade iz sveta multimedije.
Pri Tušmobilu smo na željo številnih uporabnikov Balkan Ekspresa med izbrane države, kamor kličete ceneje, dodali Turčijo. Naročniki in predplačniki lahko tako ugodno kličete na Hrvaško, Kosovo, v Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno Goro, Makedonijo in Albanijo, in sicer v stacionarna omrežja po enotni ceni 0,15 € in v mobilna omrežja po enotni ceni 0,30 €. Mesečna naročnina za naročnike znaša 2,00 €, medtem ko je naročnina za poslovne uporabnike 10,00 €. Vklop tarife za predplačnike znaša 1,00 €.
Z UMTS 900 ostaja odgovoren odnos do okolja stalnica Tušmobilovega razvoja


Tušmobil je to poletje med prvimi mobilnimi operaterji na svetu začel s preizkušanjem novih mobilnih dimenzij s pomočjo UMTS 900. S strokovnjaki iz Nokia Siemens Networks so ugotovili, da je nova tehnologija izjemno primerna za reliefno razgibano slovensko ozemlje, hkrati pa omogoča najsodobnejše mobilne storitve. Tako obstaja možnost, da Slovenija dohiti informacijski razvoj drugih evropskih držav, saj pri nas še vedno 26 % prebivalcev nima dostopa do mobilnega interneta, Tušmobil pa lahko to z izgradnjo omrežja UMTS na 900 MHz zagotovi.

Zaskrbljujoče je dejstvo, da danes v Sloveniji 26 % prebivalcev nima dostopa do mobilnega interneta, ki predstavlja njihovo edino možnost za stik z razvito informacijsko družbo. Večina jih živi na ruralnih območjih, nihče izmed mobilnih operaterjev, ki so v preteklosti gradili svoja omrežja, pa jim ni zagotovil dostopa do mobilnega interneta. Tako se prepad med informacijskim standardom v urbanem okolju in na ruralnih območjih samo še povečuje, saj so ti ljudje pogosto prikrajšani za uporabo mnogih, danes nepogrešljivih storitev, kot so: elektronska pošta, brskanje po spletu, elektronsko bančništvo, delo in študij na daljavo … Dosegljivost takšnih storitev je marsikje v Evropi danes že povsem samoumevna in Tušmobil je to razliko v dostopnosti sodobnih informacijskih tehnologij pripravljen premagati.

Najhitreje rastoči mobilni operater zadnjih dveh let v Sloveniji je to poletje med prvimi mobilnimi operaterji na svetu testno začel preizkušati UMTS na 900 MHz. Pomembna tehnološka prednost teh storitev, ki jih preizkušajo s strokovnjaki iz Nokia Siemens Networks, je bistveno izboljšanje signala na reliefno razgibanem slovenskem ozemlju. »Naša vizija je pripeljati telekomunikacijske in mobilne internetne storitve do vseh Slovencev, ne glede na to, kje živijo,« je povedal direktor Tušmobila Matjaž Savodnik, ki ima s približevanjem najsodobnejšim mobilnih komunikacijskih storitev uporabnikom bogate mednarodne izkušnje.

Nova tehnologija UMTS 900 je nadgradljiva na obstoječe omrežje in kar je še pomembnejše, za delovanje UMTS 900 MHz je potrebnih manj oddajnikov, kar neposredno zmanjšuje vpliv na okolje. »Delovanje takšnega omrežja zahteva veliko manj električne energije, hkrati pa zagotavlja bistveno višjo in boljšo raven storitve,« prednosti naprednih tehnologij razkriva direktor Tušmobila Matjaž Savodnik. Tušmobilovo obstoječe omrežje je v celoti postavilo podjetje Nokia Siemens Networks, ki velja v svetu mobilnih tehnologij za vodilnega proizvajalca najnaprednejše opreme. Tako tušmobilovo omrežje danes že velja za tehnološko najsodobnejše in do okolja najprijaznejše v Sloveniji, rešitve finsko-nemških strokovnjakov pa bodo sestavni del razvoja tudi v prihodnje.
Najhitreje rastoči mobilni operater zadnjih dveh let v Sloveniji Tušmobil se letos, že tretje leto zapored predstavlja na največjem poslovnem dogodku v tem delu Evrope – Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju. V družbi najuspešnejših in najuglednejših domačih in tujih družb Tušmobil v dvorani L1 predstavlja svojo inovativno in privlačno ponudbo, ki so jo v času trajanja sejma, od 9. do 16. septembra, nadgradili s posebno ponudbo vrhunskih mobilnih aparatov po simboličnih cenah 1 Evra. Tako je v paketu tušmobil25 na voljo tehnološko vrhunski in modno privlačni LG Prada, Samsung E 250i pa lahko izberete s paketom tušmobilbrez, ki je prvi slovenski mobilni paket brez naročnine. Za vse obiskovalce njihovega razstavnega prostora so pripravili tudi nagradno igro s privlačnimi nagradami.
Tušmobil je med prvimi mobilnimi operaterji na svetu začel s testiranjem UMTS tehnologije na 900 MHz. Nova UMTS tehnologija bo pomenila še dodaten korak v dopolnjevanju ponudbe, testno obdobje pa bo potekalo do konca septembra. Storitev bo brž ko ne kmalu postala nova mobilna uspešnica, saj je Evropska komisija pred kratkim dopolnila direktivo o GSM storitvah in bo tako omogočila uporabo UMTS sistemov v 900 Mhz frekvenčnem spektru GSM tehnologije.

Tušmobil, najhitreje rastoči mobilni operater zadnjih dveh let v Sloveniji, poleg ponudbe UMTS storitev na 2100MHz, med prvimi mobilnimi operaterji na svetu testno uvaja UMTS na 900MHz. Dodatna vzpodbuda drzni odločitvi za uvajanje najnaprednejših mobilnih tehnologij na slovenski trg je tudi nedavna odločitev Evropske komisije, ki je dopolnila obstoječo direktivo o GSM storitvah. Tako bo omogočena selitev mobilnih storitev nove generacije UMTS v frekvenčni spekter 900 MHz, ki je bil do sedaj namenjen uporabi GSM storitev.

Pomembna tehnološka prednost UMTS storitev na 900 MHz je bistveno izboljšanje signala na reliefno razgibanih območjih, saj so lastnosti razširjanja radijskih valov pri tej frekvenci ugodnejše. Tehnologija je zato nadvse primerna za razgibano slovensko ozemlje. Pomembno besedo pri Tušmobilovem testiranju, ki bo potekalo do konca septembra, bodo imeli uporabniki. Prav z njihovo pomočjo želijo ugotoviti zadovoljstvo pri uporabi in razsežnosti novih tehnoloških rešitev, ki so ta hip na voljo v Kamniku, Trzinu, Mengšu, Domžalah in Ljubljani, seznam krajev pa bodo v testnem obdobju še dopolnjevali.

UMTS 900 MHz popolnoma ustreza strogim standardom odgovornega odnosa do okolja, ki so si jih zastavili v Tušmobilu. Nova tehnologija ne zahteva postavitve dodatnih baznih postaj, ampak le nadgradnjo obstoječih. Tako bodo, poudarjajo pri Tušmobilu, ponovno dokazali svoj odgovoren odnos do okolja. Tušmobil namreč že vseskozi veliko skrb posveča odgovornemu odnosu do okolja in prav v zeleni tehnologiji, ki jo v svoje delovanje implementirajo s pomočjo svetovno priznanega proizvajalca Nokia Siemens Networks, vidijo pomembno konkurenčno prednost.
Blagovna znamka Tušmobil se je uvrstila med vodilne slovenske blagovne znamke in prejela priznanje Superbrands Slovenija 2009. Priznanje potrjuje kakovost in zanesljivost, za katero se bomo trudili še naprej.
Z naročniškim paketom tušmobil35 boste lahko veliko časa preživeli na spletu kar na svojem mobilnem telefonu. Paket vsebuje 1 GB prenosa podatkov v Tušmobilovem omrežju, v raziskovanje medmrežja pa se lahko podate z vrhunskimi mobilnimi aparati Nokia N85, LG KM900 Arena in Samsung S8300 Ultra TOUCH, ki so v tem paketu na voljo za 1 €.

Paket tušmobil35 je namenjen vsem, ki od svojega mobilnega operaterja danes pričakujejo največ. Nabor zakupljenih mobilnih storitev bo zadovoljil še tako zahtevne, saj za 35 € mesečne naročnine prinaša 500 minut pogovorov v vsa slovenska omrežja, 300 SMS in 30 MMS sporočil ter 1 GB prenosa podatkov znotraj Tušmobilovega lastnega omrežja.

Tušmobil ostaja zvest svoji zavezi, ponuditi vrhunske mobilne aparate po ceni 1 €. V paketu tušmobil35 lahko izbirate med najbolj vročimi mobilnimi aparati, s katerimi boste že z nekaj dotiki ekrana klicali prijatelje, spisali elektronsko pošto ali preverili kino spored v Planetu Tuš. Mobilni aparati Nokia N85, LG KM900 Arena in Samsung S8300 Ultra TOUCH ne bodo pustili ravnodušnih še tako zahtevnih uporabnikov, saj so ta hip v vrhu svetovne ponudbe.

Telefoniranje s paketom tušmobil35 je lahko še s tremi prijatelji tudi popolnoma brezplačno. Ustvarite svojo Tuš klub skupino in tako se bodo vaši pogovori lahko razvlekli v neskončnost. Ob tem lahko z nakupi v trgovinah in drogerijah Tuš zbirate še dodatne minute pogovorov, ki se dodajo k zakupljeni količini. Te pa lahko pri Tušmobilu tudi kadarkoli dodatno dokupite in tako pošljete še več SMS ali MMS sporočil, brezskrbno kličete svoje prijatelje ali vsak trenutek preverite svojo elektronsko pošto. Tako lahko naprimer za samo 5 € na mesec dodatno zakupite 1 GB prenosa podatkov. Naj se surfanje začne!
Tušmobil je letos ponosno podprl prireditev Kobarid outdoor show. V dolini reke Soče so se na adrenalinskem vikendu zvrstila tekmovanja v jadralnem padalstvu, kajak crossu, balvanskem plezanju in mountain bikeu. Na tekmah z mednarodno zasedbo so nastopili tudi najboljši slovenski tekmovalci.

22. in 23. maja se je v Kobaridu odvijal Kobarid outdoor show 2009, vikend adrenalinskih športov. V petek in soboto so skozi ves dan potekale tekme v jadralnem padalstvu, kajak crossu, balvanskem plezanju in mountain bikeu.

Prvi tekmovalni dan je bil v znamenju MTB tekme, z vrhuncem v večernem finalu. Čez dan so potekale kvalifikacije na čas, v finalu pa sta se po dva tekmovalca na progi spopadla na izpadanje. Atraktivna tekma s ciljem na glavnem trgu se je zaključila v poznih večernih urah, dogajanje pa se je nadaljevalo z natopom skupine Zmelkoow.

V soboto so adrenalinskim navdušencem postregli s finalnim tekom krožne dirke jadralnih padalcev, ki je potekala neposredno nad Kobaridom. Obratne točke so bile v okolici Kobarida, tako da je bila dirka še posebej atraktivna tako za gledalce kot tudi tekmovalce. Na Soči so tekmovali kajakaši v kajak crossu. Po štirje tekmovalci so se hkrati spustili s štartne rampe, prva dva sta se uvrstila v naslednji krog tekmovanja, vse do finala.

Tekmovalni del Outdoor showa se je zaključil v soboto zvečer s finalom tekme v balvanskem plezanju, ker je blestel odlični slovenski plezalec Klemen Bečan.

Rezultati po posameznih kategorijah:

Kajak
1. Mike Dawson
2. Janez Čižman
3. Gregor Borowinsky

MTB:
1. Nejc Rutar
2. Alen Kralj
3. Nik Prijatelj

Plezanje:
1. Klemen Bečan
2. Cody Roth
3. Miha Britovšek

Padalstvo:
1. Marko Novak
2. Aljaž Valič
3. Jurij Vidic

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate tukaj.
27.08.2009
Pri Tušmobilu poteka najbolj vroča nagradna igra v Sloveniji. Tušmobil bo srečnega izžrebanca leta 2010 popeljal na suborbitalni polet v vesolje, kjer bo naš planet lahko občudoval kot eden izmed redkih privilegiranih Zemljanov, ki so se mu izpolnile sanje. Polet v vesolje si lahko priigrate z obiskom spletne strani www.tusmobil.si in poslanim SMS sporočilom ali dopisnico s pravilnimi odgovori.

Napoved nagradne igre tušmobilvesolje je bila konec lanskega leta zagotovo eden izmed najodmevnejših dogodkov. Suborbitalni polet v vesolje, ki ga srečnemu izžrebancu podaril Tušmobil, predstavlja izpolnitev sanj skoraj vsakega Zemljana.

Tokrat smo se odločili, da bo najatraktivnejša nagradna igra v zgodovini Slovenije povezovala vse, poleta v vesolje željne Zemljane. Nagradna igra tušmobilvesolje bo nagradna igra presenečenj, ki bo odpirala različne poti do nagrade. Polet v vesolje si lahko že sedaj z obiskom spletne strani www.tusmobil.si in poslanimi pravilnimi odgovori na številko 6070 ali po pošti na naslov Tušmobil d.o.o., Brnčičeva ulica 49, 1231 Ljubljana – Črnuče priigra vsakdo, ne glede na to, katerega mobilnega operaterja uporablja.

Vsak mesec bomo izžrebali 10 srečnih nagrajencev, zadnji mesec nagradne igre pa 20. Vsi se bodo srečali na velikem zaključnem žrebanju 20. 10. 2010, ko se bodo nekomu odprla vrata v vesolje.
V Tušmobilu smo 31. 3. 2009 podpisali Kodeks o varnejši rabi mobilnih telefonov. S tem smo podprli pobudo Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, saj se zavedamo, da prav hiter razvoj dodatnih vsebin v mobilnih komunikacijah, ki so namenjene odraslim, predstavlja potencialno grožnjo za zdrav razvoj mladostnikov. Že pred časom smo tovrstne vsebine na svojem mobilnem portalu Tuškabina primerno označili in dodali obvestila o primernosti vsebin, ki so namenjene polnoletnim uporabnikom. V skladu z zavezami iz kodeksa pa bomo zaščito tovrstnih vsebin še povečali.
Pri Tušmobilu se lahko telefoniranje za družinske člane, prijatelje, znance ali sorodnike na koncu meseca ustavi brez stroškov. Nov, inovativen naročniški paket tušmobilBREZ je prvi slovenski paket brez mesečne naročnine. Če sodite med spremembe željne Slovence in ste ali boste član Tuš kluba, boste lahko s tremi osebami klepetali brezplačno, z nakupi v Tušu pridobljene brezplačne minute pa porabili za preostale pogovore.

Si predstavljate, da se s tistimi, ki so vam najbližji in jih največ kličete, pogovarjate popolnoma brezplačno, denar pa raje privarčujete ali namenite naprimer za počitnice? Paket tušmobilBREZ je paket brez mesečne naročnine, ki vam bo v teh časih močno pomagal znižati stroške. Člani Tuš kluba ali tisti, ki bodo to z BREZplačnim včlanjenjem še postali, bodo lahko izkoristili še možnost popolnoma BREZplačnega klicanja izbranih treh naročnikov Tušmobila.

Ob tem, da se pri paketu tušmobilBREZ ne potrebujete časovno vezati, lahko vaš račun mesečno nadzorujete in hkrati testirate novega operaterja, ki ste ga izbrali. BREZ pasti.

Poleg več kot ugodnih naročniških paketov in izborom vrhunskih mobilnih aparatov po simbolični ceni enega evra, ostaja zaveza Tušmobila do svojih uporabnikov gradnja tehnološko najsodobnejšega in do okolja prijaznega omrežja v Sloveniji. Pri gradnji je sodelovanje z uveljavljenim podjetjem Nokia Siemens Networks ključnega pomena.
tušmobilhibrid vam ob svobodi predplačniških paketov nudi ugodnosti naročnikov. Zakupite želeno količino pogovorov ter SMS in MMS sporočil in uživajte v brezmejnosti mobilne svobode.

Paket tušmobilhibrid vam omogoča, da ohranite anonimnost in svobodo brez mesečne naročnine, pridobite pa možnost ugodnejših pogovorov in pošiljanja SMS ter MMS sporočil. S tem boste za enako vsoto dobili več storitev, kot če bi plačevali storitve po rednem ceniku. Poleg tega boste po enostavnem vklopu storitve lahko v vsakem trenutku preverili stanje bonitet na vašem predplačniškem računu.

Izbirate lahko med štirimi predplačniškimi paketi, ki najbolj ustrezajo vaši pričakovani porabi za prihajajoči mesec. Izbirate lahko med 100 minutami klicev, 50 SMS in 10 MMS sporočili za 10 € na mesec v paketu tušmobilhibrid10, 200 minutami klicev, 100 SMS in 20 MMS sporočili za 20 € na mesec v paketu tušmobilhibrid20, 500 minutami klicev, 300 SMS in 30 MMS sporočili v paketu tušmobilhibrid30 ali 1000 minutami klicev, 500 SMS in 50 MMS sporočili za paket tušmobilhibrid50.
Posebna storitev Tušmobila Balkan ekspres omogoča ugodne klice za naročnike in predplačnike. Iz Slovenije tako ceneje kličete v stacionarna in mobilna omrežja izbranih držav Balkanskega polotoka: na Hrvaško, Kosovo in v BiH, Srbijo, Črno Goro, Makedonijo ter Albanijo. Tarifa Balkan ekspres je namenjena predplačnikom ali naročnikom, poslovnim oziroma zasebnim uporabnikom, ki veliko kličejo v države Balkanskega polotoka. Za klice v stacionarna omrežja izbranih držav boste odšteli le 0,1500 €, za klice v mobilna omrežja pa 0,3000 €.
Pri Tušmobilu lahko ustvarite svojo Tuš klub skupino in se v njej še s tremi člani med seboj pogovarjate popolnoma brezplačno. Tako boste brezplačno klepetali, zakupljene in zbrane minute pa lahko izkoristite za druge pogovore. In najpomembnejše, svojo Tuš klub skupino lahko ustvarite v katerem koli naročniškem paketu.

Če še niste član Tuš kluba, to čim prej postanite. Ne samo, da boste lahko znižali svoje stroške s številnimi akcijami v trgovinah in drogerijah Tuš, se ceneje zabavali v Planetih Tuš in najceneje v Sloveniji točili gorivo na Tuš Oilu, vaši mobilni klici so lahko popolnoma BREZplačni. Še tri svoje prijatelje, znance, družinske člane ali sošolce, ki so naročniki Tušmobila, lahko vključite v svojo Tuš klub skupino in vaši medsebojni klici bodo popolnoma BREZplačni.

Prednosti Tuš klub skupine lahko izkoristite v katerem koli naročniškem paketu Tušmobila, tudi v najbolj vročem ta hip – tušmobil35. Za 35 € mesečne naročnine prinaša 500 minut pogovorov v vsa slovenska omrežja, 300 SMS in 30 MMS sporočil ter 1 GB prenosa podatkov znotraj Tušmobilovega lastnega omrežja ter vrhunske mobilne aparate Nokia N85, LG KM900 Arena in Samsung S8300 Ultra TOUCH, ki so v omenjenem paketu na voljo za 1 €.
Tušmobil z najvišjo stopnjo odgovornosti do našega planeta gradi tehnološko najsodobnejše in do okolja najprijaznejše mobilno omrežje v Sloveniji. Več kot 300 oddajnikov in druga tehnična oprema proizvajalca Nokia Siemens Networks omogoča naročnikom Tušmobila, da že danes pomembno prispevajo k zmanjševanju vplivov telekomunikacij na naše okolje.

V Tušmobilu smo pri gradnji omrežja izbrali zeleno pot, saj se zavedamo, da je uporaba okolju prijazne tehnologije ključnega pomena pri zmanjševanju stroškov ter izboljšani zmogljivosti in pokritosti. Bazne postaje, ki jih je Tušmobil po Sloveniji postavil že več kot 300, v primerjavi s tradicionalno opremo omogočajo takojšnji 60-odstotni prihranek energije, so veliko manjše in tehnološko izjemno učinkovite. Tudi z njihovo pomočjo lahko Tušmobilove mobilne storitve danes uporablja že 94 % Slovencev.

Telekomunikacije ponujajo vrsto priložnosti za odgovornejše ravnanje z okoljem. Na Tušmobilu smo popolnoma za svojo vzeli filozofijo proizvajalca opreme Nokia Siemens Networks, ki temelji na minimiziranju sledi operaterja in uporabnikov v okolju ter maksimiziranju pozitivnih vplivov uporabe telekomunikacij v družbi.
Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravila za upravljanje s piškotki na Spletnih straneh Tušmobila

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

Seznam piškotkov, njihov naziv, namen, kategorija in trajanje, se nahaja na dnu obvestila, njihove lastnosti pa se razlikujejo glede na namen uporabe in sicer:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Če ne želite, da na vašo napravo shranjujemo piškote, lahko to uredite v nastavitvah uporabljanega brskalnika.

Ime piškotka Čas poteka piškotka Namen Podjetje
__utma 2 leti Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utmmobile 2 leti Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utmb 30 minut Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utmc trajanje seje Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utmz 6 mesecev Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
053b1826b9e5b04d6e73dc4c75058c30 trajanje seje Identifikator seje uporabnika Tušmobil
PHPSESSID trajanje seje Identifikator seje uporabnika Tušmobil
sicms_cookie_accepted 5 let Obvestilo o piškotkih potrjeno Tušmobil
sicms_cookie_declined 5 let Obvestilo o piškotkih zavrnjeno Tušmobil

Upravljavec piškotkov

Upravljavec piškotkov je družba Tušmobil, d.o.o., Brnčičeva 49, 1231 Ljubljana-.Črnuče, matična št. 5692229000, vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani.